Bemutatták Miamiban Lionel Messit

futball
2023 július 17., 04:31

Vasárnap a Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadium gyepén, több ezer szurkoló előtt, bemutatták Miamiban Lionel Messit, az Inter Miami legújabb igazolását.

Az Inter Miami, José és Jorge Mas, valamint David Beckham csapata, júniusban kötött szerződést az argentin világbajnok játékossal.

A 36 éves Messi két évre, 2025 végéig írt alá, 50 és 60 millió dollár közötti keresetért, de ez csak a bére, kapott még aláírási pénzt is, továbbá részesedést a klubban is.

link Forrás

A bemutatkozása már pénteken eljöhet: akkor a csapat a mexikói Cruz Azul ellen léphet pályára a Ligakupában.

Mivel Miami térségét kétharmadában latinók, illetve olyanok lakják, akik spanyolul beszélnek, Messi spanyolul köszöntötte a közönséget.

„Megható, hogy itt lehetek. Köszönöm a kedves fogadtatást. Minden olyan gyorsan történt. Alig várom, hogy pályára léphessek. Azért vagyok itt, hogy győzzünk. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos élmények várnak ránk”.

Lionel Messi Jorge Mas, Jose Mas és David Beckham, az Inter Miami tulajdonosai körében 2023 július 16-án Fort Lauderdale-ben
photo_camera Lionel Messi Jorge Mas, Jose Mas és David Beckham, az Inter Miami tulajdonosai körében 2023 július 16-án Fort Lauderdale-ben Fotó: MIKE EHRMANN/Getty Images via AFP

Az amerikai liga, az MLS számára azért is nagy dolog Messi szerződtetése, mert az Egyesült Államokban nagy pénzek mozdultak meg annak érdekében, hogy a labdarúgás népszerűsége legalább megközelítse a hagyományos amerikai csapatsportok népszerűségét. Ebben kulcsszerepe lehet majd a Kanadával közösen elnyert 2026-os világbajnokság megrendezésének.

Legutóbb ekkora pezsgés akkor volt az MLS-ben, amikor 2007-ben a Los Angeles Galaxy leigazolta David Beckhamet.

A szerződéshez kapcsolódó hír, hogy az Inter Miami leigazolta Messi egykori csapattársát, a 35 éves Sergio Busquets-et is.

Messiék edzője az argentin Tata Martino lesz, akit szintén nemrég igazoltak le a klubhoz. (Guardian)