Mi ez a szupermodern tank Kiszlovodszk város orosz hazafiak támogatására buzdító plakátján

külföld
2023 július 18., 08:22

"Velünk vagy?" - tette fel a kérdést orosz színekben úszó propagandaplakátján Kiszlovodszk városa, amin még azt is egyértelművé teszik, hogy ők bizony a hazafiakkal vannak. A kép előterében egy állig felfegyverzett orosz harcos néz büszke bizakodással a biztos jövőbe, mögötte pedig egy, az orosz hadsereg fegyverzetéhez mérten hipermodern tank dübörög.

link Forrás

Na, de mi ez a bámulatos, korábban még sosem látott új haditechnika?

Ne hunyorgassanak, nem csak úgy néz ki, hanem bizony ez a német Rheinmetall büszkesége, a Leopard 2, ha nem is a legmodernebb, de már a Rheinmetall csúcságyújával, az 55-ös kaliberű 120 milliméteres sima csövűvel szerelt A6-os (a már hadrendbe állított modellek közül a legújabb az A7+, amiből Magyarország 44 darabot rendelt, de már gyártják az A8-as verziót is, amiből a német hadsereg rendelt már 18-at az Ukrajnának átadott A6-osai pótlására).

link Forrás

Vagyis Kiszlevodszk városa éppenséggel egy olyan nyugati páncélos képével buzdít az orosz hazafiak támogatására, amellyel az orosz hazafiak legközelebb Ukrajnában találkozhatnak, amikor szembejön velük az ukrán hadsereg.