Házkutatást tartottak Tupac meggyilkolásának ügyében

külföld
2023 július 19., 07:22

Házkutatási parancsot adtak ki Tupac Shakur rapper megoldatlan gyilkosságával kapcsolatban, erősítette meg a sajtóértesüléseket a nevadai rendőrség. A nyomozók Las Vegas külvárosába szálltak ki, 30 kilométerre onnan, ahol a rappert 1996 szeptemberében lelőtték. Az újraindult nyomozásra hivatkozva további részleteket nem közöltek.

photo_camera Fotó: VALERIE MACON/AFP

Shakur 25 éves volt, mikor autójában egy piros lámpánál lelőtték. Hat napig küzdöttek az életéért a kórházban, mielőtt meghalt. Az ügyben senkit sem tartóztattak le.

A gyilkosság idején Shakur nyugati parti rapperként haragban állt Notorious B.I.G. rapperrel, aki a keleti parton nyomta. Mikor néhány évvel a halála előtt Manhattanben meglőtték, Shakur azt mondta, B.I.G. tudott a merényletről.

„Ez egy olyan ügy, amely megoldatlan maradt, és remélhetőleg egy nap ezen változtatni tudunk” - mondta Jason Johansson, a Las Vegas-i rendőrség hadnagya.

Tupac csillaga a Hollywood-i Hírességek Sétányán
photo_camera Fotó: ROBYN BECK/AFP

Tupac 1991-ben debütált első albumával, ötéves pályafutása alatt sikert sikerre halmozott, és világhírre tett szert. Több mint 75 millió lemezt adott el világszerte, 2017-ben Snoop Doggnak köszönhetően bekerült a Rock & Roll Hall of Famebe, illetve idén júliusban posztumusz csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en. (BBC/AP)