Kocsis Máté: Jámbor András bűnrészes pedofil bűncselekményben

POLITIKA
2023 július 19., 16:57
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
photo_camera Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Fotó: Németh Dániel/444

Szerda délután Facebook-posztban reagált Jámbor András interjújára Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetőjének bejegyzését a párt sajtóosztálya megküldte a 444 címére is.

Kocsis ebben azt írja, nem személyes ügye „Jámbor András és a Szikra Mozgalom körüli pedofil hálózat felderítése, hanem közügy”. Szerinte a Szikra vezetője csak próbálja eltolni magától a felelősséget, és a tények magukért beszélnek.

A Fidesz frakcióvezetője szerint tény, hogy a Szikra Mozgalom tagjának lakásán 70 ezer pedofil képet és videót találtak. Kocsis egy Origo cikkére hivatkozva állítja ezt.

A rendőrség által közöltekből erre nem lehet egyértelműen következtetni. A hatóság közlése szerint nem az aktivistához tartozott a lefoglalt adathordozó. A rendőrség eddig nem közölt információt a felvételek mennyiségéről és tartalmáról.

Kocsis tartja magát ahhoz, hogy Jámbor és a Szikra pedofil bűncselekményeket követ el. Szerinte egyértelmű, hogy az országgyűlési képviselő „bűnrészes ebben a pedofil bűncselekményben”.

A bejegyzése végén a Fidesz frakcióvezetője egy bővített mondatban kifejtette azt is, reagálva Jámbor válaszaira, hogy márpedig ő nem vesztes.