A magyar válogatott Kerkez Milos a Premier League-be igazolt

futball
2023 július 20., 07:16

Napok óta a levegőben lógott, végül csütörtök reggel jelentette be a Premier League-ben szereplő Bournemouth, hogy leigazolta Kerkez Milos magyar válogatott futballistát. Egy rövid videóban ejtették meg a bejelentést.

link Forrás


Nem sokkal később megérkezett a mezzel pózolós fotó is.

link Forrás


A tizenkilenc éves játékost korábban a Lazióval is hírbe hozták, végül az angol klub lett a befutó. Az utóbbi két évben a holland AZ Alkmaarban futballozott, és bekerült Marco Rossi magyar válogatottjába, melyben összesen nyolcszor játszott eddig.

Ez azt jelenti, hogy két magyar futballista már biztos lesz a világ egyik legjobb bajnokságában, Szoboszlai Dominikot ugyanis pár hete igazolta le a Liverpool, és a szintén válogatott Bolla Bendegúzt is visszarendelte csapata, a Wolverhampton - bár őt még kölcsönadhatják. Szoboszlai és Kerkez akár már a szezon elején összeakadhat a pályán, augusztus 19-én rendezik ugyanis a Liverpool-Bournemouth-meccset.

Premier League csapatok keretében több mint tíz éve nem szerepelt egyszerre legalább két magyar. A 2011-12-es szezonban Bogdán Ádám a Liverpoollban, Buzsáky Ákos a Queens Park Rangersben, Gera Zoltán és Fülöp Márton a West Bromwich Albionban játszott.