Iskolából hazatartó gyerekeket ijesztgetett és vert meg egy dabasi férfi

bűnügy
2023 július 20., 08:53

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki Dabas belvárosában, iskolából hazafelé tartó gyerekeket ijesztgetett illetve vert meg, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint az ittas férfi 2023. március 29-én, délután, Dabas belvárosában több, éppen hazafelé tartó iskolásba kötött bele, akik kivétel nélkül kiskorúak voltak. Először két, padon ülő és szülőjét váró fiúra kiabált rá, hogy menjenek oda hozzá, különben megöli a családjukat. Az ijedt gyerekek visszafutottak az iskola épületébe.

A férfi ezután a közeli buszmegállóba igyekvő egyik fiúra szórt trágár kifejezéseket ok nélkül. Miután ez a fiú is elszaladt, az elkövető figyelme a buszmegállóban várakozó fiúra és két kislányra terelődött, akik egyébként testvérek voltak. A vádlott először pénzt kért a fiútól azzal, hogy ha nem ad, akkor letartóztatja, mert ő rendőr. Miután nem kapott pénzt, a férfi agresszívan felszólította a kisfiút, hogy kérjen elnézést a lányoktól, mert megbántotta őket. Félelmében a sértett fiú eleget tett a felszólításnak, majd megpróbálta elhagyni a buszmegállót, de az elkövető megragadta a nyakát, és fejét beleverte a buszmegálló falába. Eközben ismét követelte, hogy kérjen újra bocsánatot, amit a sértett újból megtett.

Ezt követően közölte a sértettel, hogy neki is van két lánya, és ha hozzájuk mer érni, megöli őt és a családját is. Ezután minden előzmény nélkül arra szólította fel a fiút, hogy kapja be a nemi szervét, és ad neki 20.000 forintot, illetve követelte, hogy a fiú vegye elő a saját nemi szervét. Miután erre a sértett nem volt hajlandó, a férfi őt leköpte és a hajánál fogva kezdte rángatni. Az esetnek több kiskorú is szemtanúja volt, de félelmükben nem mertek beavatkozni.

A férfi végül elengedte a sértettet, aki eltávolodva tőle fel tudta hívni a segélyhívó számát, de a vádlott ekkor is pénzérmékkel dobálta őt. Időközben megérkezett a busz is, amire csak a sértett két testvére tudott felmenekülni, az elkövető a sértett útját állta, aki így nem tudott felszállni. A fiú a bántalmazás következtében könnyebb sérülést szenvedett. Nem sokkal később az elkövetőt a hívás alapján kiérkező rendőrök egy közeli kocsmában fogták el.

Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett testi sértés, valamint a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.