Kutyája és a meditáció segítette a túlélésben az ausztrál férfit, aki két hónapig hánykolódott a Csendes-óceánon

külföld
2023 július 21., 10:08

További részleteket osztott meg hihetetlen túléléséről Timothy Shaddock. Az ausztrál férfi szerdán lépett először szárazföldre, miután hónapokat hánykolódott a Csendes-óceánon, ahonnan egy helikopter és egy halászhajó mentette ki.

Shaddock elmondta, irodai munkáját adta fel azért, hogy megvalósíthassa álmát, és egyedül hajózhasson az óceánon. Felmondása után előbb Mexikóba költözött, majd vásárolt egy katamaránt.

Gyakorlóútjára a Kaliforniai-öböl és Mexikó között elhelyezkedő Cortez-tengert választotta, a közelgő hurrikánszezon miatt azonban május elején kihajózott a Csendes-óceánra.

Útjára magával vitte Bella nevű kutyáját is, akivel 2020-ban találkozott egy mexikói városban. Habár évekig próbált Bellának otthont találni a szárazföldön, végül mégis vele maradt a kutya.

Tim Shaddock megérkezik a mexikói szárazföldre
photo_camera Tim Shaddock megérkezik a mexikói szárazföldre Fotó: ULISES RUIZ/AFP

Shaddock már több hete hajózott az óceánon, amikor viharba került. Ekkor vesztette el vitorláját, elektronikai berendezéseit és főzőeszközeit is. Innentől kezdve minden nap a túlélésről szólt számára: javította a hajó hibáit, miközben halászattal és esővíz gyűjtéssel gondoskodott róla, hogy se ő, se Bella ne haljon meg.

A férfi meditációval és úszással tartotta magában a lelket, miközben a Belláról való gondoskodás is plusz motivációt jelentett számára, hogy ne adja fel a reményt. Végül július 12-én hallotta meg a helikoptert, mely egy közeli halászhajóra szállította. Pár nappal később pedig már Mexikóban szárazföldre is léphetett Shaddock.

A férfi tervei szerint hamarosan hazautazik Ausztráliába, hogy meglátogassa szüleit, testvérét és lányát. Kutyáját azonban az őt kimentő halászhajó legénységének egyik tagjának adta, mert nem tudta volna magával vinni Ausztráliába.

(via The Guardian)