A Forma-1 volt az új Red Bull Air Race a hétvégén

STÍLUS
2023 július 24., 11:17

Éveken keresztül a főváros III. kerületéből felszállva, Újpest felett helikoptereztek a Hungaroringre azok, akik nem akartak dugóban állni a Forma-1 nagydíj miatt. Idén viszont az egész várost átszelték, szombaton és vasárnap szinte percenként lehetett helikoptereket látni és hallani Budapest felett.

link Forrás

A vipheli.hu weboldal az egyike azoknak a cégeknek, akik helikoptertranszfert kínáltak a versenyre főváros vagy Ferihegy és a Hungaroring versenypálya között, „stílusos érkezés” címszó alatt, oda-vissza 700-tól akár 7000 euróig terjedő összegért.

Habár Déri Tibor újpesti polgármesternek arra előzetesen ígéretet tett a Forma-1 magyar nagydíjának főszervezője, Gyulay Zsolt, a helikopterek mégsem kerülték el a sűrűn lakott területeket.

link Forrás

Karácsony Gergely szerint a „helikoptertaxik” nem csak felesleges környezeti terhelést okoznak, és a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre. „Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek” – írja a főpolgármester Facebookon.