A magyar válogatott Szalai Attila a Hoffenheimnél folytatja

futball
2023 július 24., 15:09
Szalai Attila (b) és az angol Raheem Sterling a foci-vb-selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mecscen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én.
photo_camera Szalai Attila (b) és az angol Raheem Sterling a foci-vb-selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mecscen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A 25 éves védő átigazolását a német klub a közösségi oldalán jelentette be, és a videóban szerepelt Szalai Ádám is, aki 2014 és 2019 között volt a Hoffenheim játékosa, és aki egyébként a jövőben a sportállamtitkárság háttérintézeténél dolgozhat. A felvétel tanúsága szerint „egy új Szalai érkezett a városba”, aki majd a 41-es számú mezben fog játszani.

A gödi nevelésű középhátvéd a Rapid Wienben lett profi játékos, az osztrák klub után Mezőkövesden, majd a ciprusi Apollon Limasszolban játszott, mielőtt 2021 januárjában Törökországba igazolt, míg a Fenerbahçében 117 mérkőzésen szerepelt.

A DPA német hírügynökség értesülése szerint Szalai Attila négyéves szerződést írt alá, így 2027. június 30-ig kötelezte el magát. Sajtóhírek szerint a 35-szörös magyar válogatott Szalai 12 millió euró körüli összegért szerződött a Fenerbahçétól a Bundesligába, ezzel Szoboszlai Dominik (Liverpool, 70 millió euró), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, 20 millió euró) és Kerkez Milos (Bournemouth, 18 millió euró) után a negyedik legdrágább magyar futballista lett. (MTI)