Oltásellenes utalásokra ragadtatta magát Elon Musk LeBron James fiának szívmegállása után

külföld
2023 július 26., 05:24

„Nem tulajdoníthatunk mindent a vakcinának, de ugyanígy nem tulajdoníthatunk semmit sem" - írta Musk az X-re átkeresztelt Twitteren kedden. „A szívizomgyulladás ismert mellékhatás. A kérdés csak az, hogy ritka vagy gyakori". Ezeket a mondatokat LeBron James 18 éves fia, Bronny James esete kapcsán osztotta meg Musk.

link Forrás

Ahogy azt megírtuk, edzés közben megállt a szíve a fiatal Bronny Jamesnek. Az orvosi stáb azonnal ellátta a kosárlabdázót, majd az eszméletlen játékost egyből kórházba is vitték a Dél-kaliforniai Egyetemről. Arról természetesen semmilyen információ nincs, hogy mi okozhatta a szívleállást a fiatal kosarazónál, de ez nem akadályozta meg Muskot, hogy messzemenő következtetéseket vonjon le.

Az Insidernek nyilatkozó Dr. John Higgins, a Houston Rockets kosárlabdacsapat sportkardiológusa ennek kapcsán azt mondta: „A 35 éves és fiatalabb sportolóknál a hirtelen szívmegállásnak számos oka van. Néha egyszerűen csak egy normális szív rossz helyen és rossz időben van".

Az Egyesült Államokban a fiatal sportolók hirtelen szívmegállásának leggyakoribb oka a hipertrófiás kardiomiopátia – tette hozzá –, amelyet gyakran genetikai okok okoznak, és ez megnehezíti, hogy az ember szíve elegendő vért vegyen fel vagy pumpáljon ki.