Rászólt a kormányhivatal Márki-Zay önkormányzatára, hogy szabálytalanul működött a pénzügyi bizottsága

POLITIKA
2023 július 26., 10:58

A csongrádi kormányhivatal június 20-án törvényességi felhívással élt a Márki-Zay Péter által vezetett hódmezővásárhelyi közgyűlés felé, mivel tavaly szeptemberben úgy választották a pénzügyi bizottság elnökévé Gyutay Katalint (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület), hogy erre nem lett volna lehetőség, hiszen a politikus az ügyrendi bizottságban is elnöki posztot töltött be.

A közgyűlés szervezeti és működési szabályzata alapján egy képviselő csak egy bizottságot vezethet. A törvényességi felhívás szerint a bizottságnak a politikus elnöklete alatt valamennyi átruházott hatáskörben és saját szervezetének kialakítása érdekében hozott csaknem 37 döntését újra kellett tárgyalnia.

Gyutay Katalin már május 25-én lemondott a pénzügyi bizottság vezetéséről, helyére Fejes Pétert választották meg. Később a kormányhivatal jelezte, hogy nem megfelelő szavazati aránnyal döntöttek a pénzügyi bizottság elnökéről. Márki-Zay Péter polgármester előterjesztése szerint a pénzügyi bizottság július közepén a törvényességi felhívásnak megfelelően újratárgyalta a döntéseket. (MTI)