Amputált lábú hajléktalantól lopott pénzt egy fiatal Dunaföldváron

bűnügy
2023 július 28., 11:21

A Szekszárdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy sárkersztúri fiatalkorú ellen, aki a vád szerint tavaly ősszel a dunaföldvári autóbusz-állomás várótermében pénzt lopott egy földön fekvő, amputált lábú hajléktalantól, írja az ügyészség.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 novemberében egy este a dunaföldvári autóbusz-állomás várótermébe ment azzal a szándékkal, hogy az általa is tudottan ott hajléktalanként élő, lábamputációja miatt mozgásában erősen korlátozott, közel 70 éves férfitől készpénzt lopjon.

A vádlott szóba elegyedett a földön egy pléden fekvő sértettel azért, hogy a figyelmét elterelje, majd a beszélgetés közben a gyanútlanul előre hajló sértett háta mögül, egy hirtelen mozdulattal kikapta a pénztárcáját, és elfutott vele. Abból kivett 11.000,- Forintot, a pénztárcát pedig eldobta.

Az ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelés kiszabását szorgalmazza a Paksi Járásbíróságnál.