Egy autót felgyújtott, egy másikkal pedig árokba hajtott egy férfi Fülöpházán

bűnügy
2023 július 28., 13:05

Őrizetbe vettek a nyomozók egy 25 éves férfit, aki egy autót felgyújtott, egy másikat pedig ellopott és árokba hajtott vele Fülöpházán, írja a police.hu. Az autókba azért tudott beülni, mert azokat nyitva felejtették tulajdonosaik.

Csütörtök hajnalban arról érkezett bejelentés a rendőrökhöz, hogy Fülöpházán az egyik utcában ég egy autó. A katasztrófavédelem munkatársai már oltották a tüzet, amikor megjelent egy férfi és bevallotta, hogy ő gyújtotta fel a kocsit, ám az nem az övé.

photo_camera Fotó: police.hu

A férfi a rendőröknek sem tagadta tettét, elmondta, hogy szerelmi bánatában többet ivott a kelleténél. Amikor bezárt a söröző, ráeszmélt, hogy nem tud mivel hazajutni, ezért sétálgatni kezdett a környéken. Meglátott egy kocsit - ami ráadásul nyitva volt -, beleült, majd számára is megmagyarázhatatlan okból úgy döntött, hogy felgyújtja.

A történet azonban nem ér itt véget, a férfi továbbment és nem messze talált még egy autót, ami nem volt lezárva. Kutatni kezdett benne, az aranyékszert és az aprópénzeket zsebre rakta. A keresgélés közben meglátta a jármű pótkulcsát, és úgy döntött, hogy elköti az autót.

photo_camera Fotó: police.hu

Nem jutott vele messzire, pár száz méter után árokba hajtott. Ezután megpróbálta ezt a kocsit is felgyújtani, és ugyan a kárpit több helyen is megégett, a tűz végül oxigénhiány miatt elaludt. A férfit jármű önkényes elvételével, rongálással, lopással és ittas vezetéssel vádolják, a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.