Patkányt láttak a Szent János Kórház szülészetén

Egészségügy
2023 július 28., 07:43

A naphire.hu olvasója küldött a lapnak képeket egy jól megtermett patkányról, amivel a Szent János Kórház szülészeti osztályán találkozott. Az informátor szerint miután a sebészet és az urológia is átkerült a Kútvölgyi Kórházba, több helyiség megüresedett és patkányok bukkantak fel.

A rágcsálók jelenlétét a kórház is elismerte.

„Kórházunk - a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően - megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is” - írta a kórház részletes válaszában a lapnak.

Azt írták, hogy amennyiben valamelyik egységükben elszaporodnak a rágcsálók, soron kívüli intézkedést kezdeményeznek a szerződött partner, a KEF felé:

„Ennek megfelelően az Ön által említett esetben intézményünk azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket.”