Joe Biden nyilvánosan is felvállalta hetedik unokáját

külföld
2023 július 29., 13:53

"Jill és én mindegyik unokánknak, így Navynek is a legjobbat akarjuk" - ezekkel a szavakkal vállalta fel először nyilvánosan Joe Biden elnök hetedik unokáját, Navyt. A négyéves kislány az elnök sok gonddal küzdő kisebbik fiának, Hunter Bidennek a gyermeke. Hunter akinek a héten a bíróság elutasította adócsalási és fegyverrel való visszaélési ügyében az ügyészséggel kötött vádalkuját, nemrég egyezett csak meg a bíróságon a gyermek anyjával a gyerektartásról.

(B-J) Joe Biden és neje, Jill, a fia, Hunter, kezében unokaöccsével, Beau-val, és Naomi Biden, Hunter legnagyobb lánya 2023. július 4-én a Fehér Ház erkélyéről nézik az ünnepi tűzijátékot.
photo_camera (B-J) Joe Biden és neje, Jill, a fia, Hunter, kezében unokaöccsével, Beau-val, és Naomi Biden, Hunter legnagyobb lánya 2023. július 4-én a Fehér Ház erkélyéről nézik az ünnepi tűzijátékot. Fotó: TASOS KATOPODIS/Getty Images via AFP

Azt, hogy ő a gyermek apja, ebben a bírósági eljárásban állapították meg DNS-vizsgálattal.

Biden, akit korábban a republikánusok mellett saját párttársai is bíráltak azért, hogy nem volt hajlandó unokájaként elismerni a gyermeket, most, a People pletykamagazinnak adott közleményében azt írta, hogy "ez nem politikai kérdés, hanem családi magánügy" volt. Azt is írta, hogy zavaros életű fia, Hunter most azon dolgozik Navy anyjával, Lunden Robertsszel, hogy "a gyermek legjobb érdekét szolgáló kapcsolatot ápoljanak, melyben a lehető legnagyobb mértékben óvják [Navy] magánéletét.

Hunter Biden 2021-ben megjelent önéletrajzában azt írta, hogy Robertsszel abban az időben ismerkedtek meg, amikor drog- és alkoholfüggősége mélypontján volt. "Nem emlékeztem a találkozásunkra. Ilyen kevés kapcsolatom volt akkor bárkivel. Teljesen szét voltam esve, de ezért a szétesésért felelősséget vállalok" - írta.

Joe Biden legendásan ragaszkodik a családjához, ezért is áll ki mindenben az állandóan, olykor már apja politikai karrierjét veszélyeztetően zavaros ügyekbe keveredő Hunter mellett is. Navy esetében éppenséggel ez adott lehetőséget a támadásokra. Áprilisban nagy feltűnést keltett nyilatkozata, hogy "megőrül" hat unokájáért, akikkel minden nap beszél. Ezek után több republikánus is képmutatással vádolta. (Via BBC)