Pesty László a Lölő-nyilatkozatról: Egy korty szesz nem volt bennem

POLITIKA
2023 július 29., 07:15
  • Egy kortyot sem ivott előtte,
  • a színpadon tett kijelentései után nem visszakozott,
  • és munkatársaival részletesen elemezte utána a kommenteket:

így reagált az ATV Csatt 2 című műsorában Pesty László a 444-nek adott tusnádfürdői interjúra, amiben a Lölő-jelenségről beszélt.

link Forrás

Pesty László négy csoportba sorolta a magyar választópolgárokat, és ez alapján mondta el, milyen reakciók érkeztek a videóra. Elmondása szerint a filmes szakma mellett marketingkommunikációval is foglalkozik, a videó fogadtatását pedig „adatalapon” vizsgálták.

A „balos fanatikus” csoport hozzászólásai Pesty szerint arról szóltak, hogy biztosan be volt rúgva. Erre azt mondja: egy pohárt sört sem ivott, mert éppen életmódváltáson esik át. A nyilatkozat idején egy kicsit fáradt volt, de egy korty szesz nem volt benne.

A „balos gondolkodó emberekből” álló csoport szerinte felismerte, hogy ez a nyilatkozat nem jó az ellenzéknek. Pesty szerint ha a kijelentései változást indítanak el, és elindul egy tisztulás, akkor a magyar konzervativizmus, ami amúgy is legitim módon négyszer nyert kétharmaddal, talán még legitimebb, még ütősebb lenne,és az érvei még jobban megállnának.

A „jobbos gondolkodó emberek” csoportjában szerinte örültek, mert sok éve így gondolják, de nem szeretnének megszólalni. Négyszemközti beszélgetésekben és a kommentekben viszont kiderült, hogy szimpátiával figyelik, amit mondott.

A „jobbos fanatikusok” pedig szintén azt mondják, hogy a pálinka beszélt belőle, vagy megőrült. Nem értik, hogyan mondhatott ilyen, pedig „a mi kutyánk kölyke”.

Pesty szerint azzal is vádolták a hozzászólásokban, hogy a színpadon keményebben fogalmazott, de a 444-interjúban már visszakozott, és nem mondott konkrétumot.

Szerinte ez tévedés. Már a teremben és az interjúban is 4-5 hónappal előbbre tartott gondolkodásban, mondja. Sok peren vett részt dokumentumfilmesként, és pontosan tudta, hogy ha ezt az állítást teszi, és kimondja a nevet, akkor peresíthető.

Összekacsintok a riporterrel, kicsit elhülyéskedem a dolgot, mert nem akarok olyan kijelentést tenni, ami peresíthető, mert akkor pert vesztek, és nem szeretek veszteni - mondja Pesty László. Elmondása szerint ez nem visszavonulás, hanem taktika.Azoknak a jobboldaliaknak pedig, akik „be vannak tojva”, hogy mi lesz most a nyilatkozata után, munkavédelmi sisakot ajánlott. A döntéshozóknak ingyen, állampolgároknak önköltségi áron biztosítja. A marketinges szakember az ATV stúdiójában meg is mutatta a cége, a Gerilla.hu logójával ellátott sisakot.

A 444 anyagáról egyébként azt mondta, hogy tárgyilagos volt, és visszaadta a lényeget.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón úgy fogalmazott a Lölő-nyilatkozatról: „Azokat érdemes meghívni Tusnádfürdőre, akik akár kritikusak a kormánnyal, vagy ellenzéki politikusok, de értelmesen és összefüggően tudnak fogalmazni. Megnéztem az interjút, és nem találtam értelmet benne, és összefüggéseket se nagyon.”