Halálba zuhant egy 68 emeletes épületről a francia extrémsportoló és fotós Remi Lucidi

külföld
2023 július 31., 09:51

A 30 éves Remi Lucidi arról volt híres, hogy világszerte felhőkarcolókat mászott meg, és azokról extrém magasságokban fotókat készített. A legutóbbi akciója azonban tragikusan végződött: lezuhant egy 68 emeletes hongkongi épületről, és szörnyethalt.

Lucidi az Independent cikke szerint a Tregunter Tower komplexumban zuhant a halálba, miután állítólag csapdába esett az egyik tetőtéri lakáson kívül. A nyomozók szerint este érkezett az épülethez, és azt mondta a biztonsági őrnek, hogy egy barátját látogatja meg a 40. emeleten. Amikor kiderült, hogy az állítólagos barát nem is ismeri őt, az őrök megpróbálták megállítani, de addigra már a liftben volt.

Lucidi feltehetően feljutott az egyik legfelső emeletre, majd egy tetőteraszon, egy lakáson kívül rekedt. Egy kínai lap, a South China Morning Post szerint kétségbeesetten dörömbölni kezdett az ablakon, de ezzel csak megijesztette a bent tartózkodó szobalányt, akitől ezután hiába várt segítséget. Ezután feltehetően elvesztette az egyensúlyát, és a mélybe zuhant.

A rendőrség a helyszínen megtalálta a kameráját, ami extrém helyen készült videók és fotók sokaságát tartalmazta. Nem sokkal halála előtt Lucidi feltett egy fényképet Hongkong látképéről a Remi Enigma elnevezésű Instagram-profiljára, amelyen az is látható, hogy többek között Bulgáriában, Portugáliában, Franciaországban, Ukrajnában és Dubajban is voltak extrém felhőkarcoló-mászásai.