Visszavonulásra kérte a republikánusok múlt héten megszólalni képtelen szenátusi frakcióvezetőjét a párt egyik elnökjelölt-aspiránsa

külföld
2023 július 31., 08:15

Nikki Haley, a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa azt javasolta párttársának, Mitch McConnellnek, az amerikai szenátus régóta nagyhatalmú frakcióvezetőjének, hogy vonuljon vissza, miután a héten fizikailag lefagyott és képtelen volt beszélni a Capitoliumban.

link Forrás

A Guardian cikke szerint Haley-t egy vasárnapi tévéműsorban kérdezték arról, hogy az epizód után még mindig bízik-e McConnell vezetői képességében. Erre válaszolta azt, hogy McConnell "csodálatos munkát végzett (...) de le kell állnunk azzal, hogy azért választunk meg embereket, mert jól néznek ki egy képen".

A politikus, aki Trump elnöksége idején ENSZ-nagykövet és korábban dél-karolinai kormányzó is volt, az idősebb demokrata politikusoknak is üzent. A 90 éves Dianne Feinstein amerikai szenátornak, a 80 éves Joe Biden elnöknek és a 83 éves Nancy Pelosi kongresszusi képviselőnőnek célozva szavait arról beszélt: "tudniuk kellene, mikor kell elsétálni".

Haley a kongresszusi ciklusok korlátozását és a 75 éves és idősebb politikusok szellemi képességének vizsgálatát szorgalmazta, írja a Guardian.