Gulyás: Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle

POLITIKA
2023 augusztus 01., 07:25

Nem Krisztust képviseli, hanem pont annak mond ellent a kormány politikája - nem várt kritikát kapott Gulyás Gergely a Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában múlt csütörtökön, számolt be a Telex. A Miniszterelnökséget vezető minisztert egy 25 éves ózdi református férfi kérdezte fel, számon kérte az oktatás és az egészségügy helyzete mellett Mészáros Lőrinc meggazdagodását is.

link Forrás

Oktatás

Gulyás azzal kezdte válaszát, hogy szerinte „az elmúlt 33 év legjobb tíz éve” volt az utóbbi az oktatást nézve. Egyet tud érteni, hogy van még mit tenni, azért harcolnak most is, hogy jelentős béremelést kapjanak a tanárok.

Egészségügy

Az egészségügyben még nagyobb fejlődés történt, mint az oktatás területén, mondta. Gulyás szerint az az orvos, aki korábban 240 ezret keresett, most 2,5 milliót vihet haza, megszüntették a hálapénzt, és a kórházakat nem bezárták, hanem felújították és legújabb gépekkel látták el.

Mészáros és Tiborcz

Miután személyesen semmilyen kapcsolatban nincs Mészárossal, nem érzi feladatának, hogy megvédje, kezdte a legkényesebb témát Gulyás. Hozzátette:

„Bízom benne, hogy a vállalkozók Magyarországon betartják a törvényeket.”

Ha pedig betartják a törvényeket, akkor ők is részesülhetnek a magyar gazdaság nagy mértékű növekedéséből. Gulyás szerint örülni kell annak, hogy szakítottak azzal a rendszerváltás utáni gyakorlattal, hogy csak külföldiek gazdagodhattak meg Magyarországon. Kijelentette:

„Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne.”

Kiemelt videóink