A rendőrség szerint a 200-zal száguldó sofőrt elfogó rendőr „szervezetében csúcsot döntött az adrenalin”, amikor „feltolta a szirénát és utána zúzott”

bűnügy
2023 augusztus 02., 11:09

„A gyorsforgalmi szakaszra kanyarodva N. Csaba halálos iramot vett fel. Az sem érdekelte, hogy a főváros felé haladó autókban nők, férfiak, gyerekek, idősek, családok ülnek, sebessége már a 200-at súrolta, valószínűleg semmi más nem járt a fejében csak az, hogy bármi áron el kell tűnnie, le kell lépnie. Az őt követő rendőrautót vezető Gál Zsombor őrmestert ennél sokkal több minden foglalkoztatta, miközben a kormányt markolva tövig nyomta a gázpedált, hogy ne veszítse szem elől a menekülőt.” Bármennyire is úgy tűnik, nem a Cobra 11 egy random kereskedelmi csatornán futó aktuális részéből idéztünk, hanem a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-posztjából, amiben „a Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja”, Gál Zsombor őrmester részletezi, mit élt át augusztus 1-jén, amikor elfogták azt a férfit, aki 200 km/órával száguldozott az M2-esen.

link Forrás


„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom” – mondta a német akciódráma-sorozat hangulatának megfelelően a rendőr, aki az üldözött sofőr mögé sorolva „egyértelművé tette, hogy álljon meg”, de a sofőr „nem mutatkozott együttműködőnek, lazán rátaposott a gázra és az M2 felé vette az irányt. Ezután az őrmester „feltolta a szirénát és a kéklámpát, majd utána zúzott.”

photo_camera Fotó: Facebook/Pest megyei Rendőr-főkapitányság

A bejegyzés szerint a rendőr „szervezetében ezután csúcsot döntött az adrenalin”, de „nem izgult, nem stresszelt, az édesanyjától tanult higgadtsággal és összpontosítással vette a másodpercenként módosuló akadályokat, bízott magában és tudásában”.

Mivel tudta, hogy N. Csaba, vagyis az üldözött nem fog magától megállni, „kényszeríteni” kellett a megállásra, amit végül sikerült is elérni. Ekkor „Gál őrmester kirúgta a kocsi eldeformálódott ajtaját, kipattant és felszólított”. Mármint gondolom felszólította – a-val a végén – N. Csabát, csak hogy érthető legyen.

Na de az izgalmak itt még nem értek véget, mert bár N. Csaba elvileg láthatta Gál Zsombor kezében a fegyvert, nem reagált, pontosabban inkább ellenállt, és ahogy a rendőrség fogalmaz: „Segítségre volt szüksége, amit az őrmester készséggel teljesített – egy mozdulattal kisegítette az ülésből”, ehhez pedig hozzátették: „bilincselése már az M2 aszfaltján történt”.

„Gál Zsombor őrmester joggal örült a földön fekvő, hátrabilincselt kezű N. Csaba látványának. Bevallotta, jól estek kollégái, főnökei elismerő szavai, mosolyt csalt arcára, amikor »Mi van, M2?«, vagy éppen »tökös intézkedés volt« felkiáltással köszöntek neki” – végződik a poszt, aminek megfilmesítési jogait minden bizonnyal már meg is vette valaki. Arra, hogy ki fogja alakítani a filmben Gál Zsombor őrmestert – akit az alábbi fotón lehet megtekinteni – várjuk a tippeket.

photo_camera Fotó: Facebook/Pest megyei Rendőr-főkapitányság