Justin Trudeau válik

külföld
2023 augusztus 02., 19:14

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és felesége, Sophie Gregoire Trudeau szerdán bejelentették, hogy 18 év házasság után különválnak.

Az Instagramon közzétett nyilatkozatukban azt írták, hogy „sok tartalmas és nehéz beszélgetés” után hozták meg a döntést. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint mindketten aláírták a jogi különválásról szóló megállapodást.

Trudeau már 2015-óta van hivatalban. Felesége, Sophie egykori modell és tévés műsorvezető. Először gyerekkorukban találkoztak, a nő legfiatalabb Trudeau gyereknek, Michelnek volt az osztálytársa. Felnőttként pedig akkor kerültek újra kapcsolatba, amikor 2003-ban együtt vezettek egy jótékonysági gálát. A pár 2005-ben kötött házasságot. Három gyermekük van, a 15 éves Xavier, a 14 éves Ella-Grace és a 9 éves Hadrien.

Sophie és Justin Trudeau
photo_camera Sophie és Justin Trudeau Fotó: ANNA MONEYMAKER/AFP

„Mint eddig, továbbra is szoros kötelékben egy család maradunk, mély szeretettel és tisztelettel egymás iránt, és mindazért, amit felépítettünk és tovább építünk" - írták az Instagramon.

Egy, az ügyet ismerő tisztségviselő az Associated Pressnek elmondta, hogy a miniszterelnök a gyerekekkel továbbra is az ottawai Rideau Cottage-ban fog élni, ott, ahol 2015 óta lakik azért, hogy fenntartsák a stabilitást. Sophie pedig sok időt fog ott tölteni, ha Trudeaunak utaznia kell.

Trudeau a második miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt jelentette be a különválást. Az első apja, Pierre Trudeau volt, aki a hetvenes években vezette az észak-amerikai országot.