Nem akarta visszaadni a neki véletlenül utalt több mint 34 millió forint fizetést, vádat emeltek ellene

bűnügy
2023 augusztus 02., 09:37

Fizetésének mintegy 367-szeresét kapta meg tévedésből volt munkaadójától egy férfi tavaly tavasszal, de mivel nem volt hajlandó azt visszautalni, vádat emeltek ellene, írja az MTI a Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye alapján.

photo_camera Fotó: JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP

A negyvenes éveiben járó férfi egy kaposvári cégnél dolgozott, munkaviszonya a próbaidő alatt megszűnt. A neki időarányosan járó 92 549 forint bér kifizetéséhez egy osztrák bankszámlát adott meg, amelyre a munkáltató tévedésből nem forintban, hanem euróban utalta át az összeget.

A cégnél rövid időn belül kiderült a hiba, és felvették a kapcsolatot a férfival, hogy utalja vissza a több mint 34 millió forint értékű eurót, ő azonban azt állította, hogy nem fér hozzá a bankszámlájához. A főügyészség közlése szerint ez nem volt igaz, a férfi egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számláról, majd 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt egy másik bankszámlára. Az ügyészségnek sikerült befagyasztatnia a számlát, és intézkedtek, hogy a kaposvári cég visszakapja a rajta található mintegy 28 millió forint értékű eurót. Az ügyészség jogtalan elsajátítás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki pénzbüntetést kaphat.