Rejtélyes szemétgödör bűzölög a Balatonnál

belföld
2023 augusztus 03., 19:00

Rejtélyes, füstölgő gödör miatt kellett megint riasztani a tűzoltókat szerdán Balatonakarattya és Balatonvilágos között, számolt be az RTL Híradó.

A szemétgödör több mint egy hónapja füstöl, a nem messze lakó helyiek szerint szúrós, büdös szagot árasztva magából. A tűzoltók már vasárnap is megpróbálták eloltani a tüzet, most mezőgazdasági föld leszórásával próbálják megoldani a problémát.

A terület egy balatonfőkajári cég tulajdonában van, de nem tudni, hogy ki és mit szállított a területre. Az RTL kereste a céget, de nem érték el, ahogy a területileg illetékes Balatonfőkajár vezetését sem. A balatonakarattyai önkormányzat viszont megerősítette, hogy korábban ők bérelték a területet, amelyen a faluban levágott zöldnyesedéket és lombokat gyűjtötték, majd darálás után újrahasznosították, mindezt szoros hatósági ellenőrzések mellett.

A helyiek már tavasszal is jelezték a problémát a Környezetvédelmi Hatóságnál, de akkor nem lett eredménye az ügynek, az egyik bejelentő szerint azonban most ígéretet kaptak arra, hogy újabb vizsgálatot indítanak.