Bayer Zsolt: A Podoljak nevű ukrán fasz már régen térdel, nagyra van tátva a szája a CIA előtt

polgári jobbközép
2023 augusztus 04., 08:49
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

„Van, aki már régen térdel. Például a Podolják nevű ukrán fasz. Ő már régen térdel, nagyra van tátva a szája, és a CIA áll előtte...”

Így reagált blogján Bayer Zsolt polgári gondolkodó az interjúra, amit Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó adott a HVG-nek. Podoljak ebben arról beszélt:

„Ukrajna azért harcol, hogy szabad maradhasson, afelől viszont szemernyi kételyem sincs, hogy Orbán azonnal letérdelne, ha Oroszország ezt követelné tőle.”

„Nagyon károsnak tartjuk a magyar miniszterelnök megnyilvánulásait. Nem érti, mi történik a világban és különösen a most is zajló háborúban. Ennek az a következménye, hogy nyilatkozataival rombolja a közös európai értékeket. Ez Ukrajna szempontjából egyáltalán nem fontos, hiszen Orbán semmiképpen sem tekinthető globális politikai szereplőnek, így nincs hatása a nemzetközi politikai folyamatokra és szabályokra. Orbán egy lokális politikus, aki nem tesz mást, mint szóról szóra megismétli az orosz propagandaszövegeket. Ezzel közvetlen kárt okoz Magyarországnak” - mondta az interjúban Podoljak.