Három megyében megszűnik a tűzgyújtási tilalom

időjárás
2023 augusztus 05., 18:46

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A közlés szerint az elmúlt 24 óra csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest megyékben.

Erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom megszűnése után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

A Nébih közölte, hogy 5 megyében (Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg) változatlanul érvényben marad a korlátozás.

Ezeken a területeken továbbra sem szabad tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút- és közút menti fásításokat, továbbá a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu-n és a katasztrofavedelem.hu-n lehet tájékozódni. (MTI)