Informatikai hiba miatt hosszan kell várakozni számos határátkelőhelyen

belföld
2023 augusztus 05., 08:55

Informatikai rendszerprobléma merült fel szombat reggel 8 óra 1 perctől több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a rendőrség a Police.hu-n. Azt írták, a szakembereik folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.

A külföldre utazóknak pedig azt ajánlották, hogy elindulás előtt nézzék meg határátkelőhelyek nyitvatartási idejét és az aktuális várakozási időket a Határinfó oldalon.

Aki hozzánk hasonlóan így tett, az a cikkünk megjelenésének idején azt láthatja, hogy az ukrán határszakaszon Barabásnál nagyjából egy órát kell várni kifelé is, befelé is, Beregsuránynál, Lónyánál egy óra, Záhonynál félóra a várakozási idő a befelé tartó forgalomnak, és ennél kevesebb kifelé.

A román határszakaszon nyolc átkelőnél van fél-kétórás várakozási idő, a legrosszabbnak Csengersimánál tűnik a helyzet, ott ki- és befelé is két-két órát kell várni. A szerb határszakasz összes átkelőjénél várakozni kell, a legrosszabb a helyzet Tompánál, ahol 2-2 óra várakozási időt írnak.

A ferihegyi reptérről nincsenek adatok a Határinfón.

Frissítés: Az informatikai hibát szombat délelőttre elhárították. A torlódások eddig még nem szűntek meg egyes határátkelőkön.

Kiemelt videóink