Jamie Foxx törölte a kissé antiszemitának tűnő posztját

bulvár
2023 augusztus 06., 12:39

„Ha ezek megölték ezt a Jézus nevű arcot... mit gondolsz, veled mit fognak csinálni???!” – írta Instagramján Jamie Foxx, aki bejegyzéséhez még a #kamubarátok #kamuszeretet hashtageket is hozzátette. Posztja után többen az Instagramon úgy érezték, hogy a színész azt az antiszemita nézetet terjesztette ezzel, miszerint Jézus haláláért kollektíven felelősek a zsidók.

Az nem derült ki, hogy valóban így gondolta-e, mindenesetre Foxx egy nappal később törölte bejegyzését, egy új posztban pedig azt írta: „Szeretnék bocsánatot kérni a zsidó közösségtől és mindenkitől, akit megsértett a bejegyzésem. Most már tudom, hogy a megfogalmazásom sértő volt, sajnálom. Nem ez volt a szándékom. Tisztázni szeretném, hogy egy kamubarátom elárult, erre utaltam az „ezek” kifejezéssel, semmi többre.”

Foxx posztja miatt egyébként Jennifer Anistont is érte némi kritika, amiért a színész állítólag lájkolta az azóta már törölt bejegyzést. Ennek örömére a BBC szerint Aniston is közzétett egy közleményt, miszerint elutasítja „az antiszemitizmus minden formáját”.