Nem volt pénze jégkására, ezért a lovas táborból világgá ment az 5 éves Noel

eltűnt
2023 augusztus 07., 14:19

Gaál Szabolcs törzszászlós július 27-én a szolgálati autóval épp a rendőrőrsre tartott, amikor Abdát elhagyva, az út szélén feltűnt neki egy magányosan sétáló kisfiú.

photo_camera Fotó: police.hu

A gyerek sírt, és az anyukáját kereste. A férfi megnyugtatta, és megkérdezte a nevét és az életkorát, majd kézen fogta az 5 éves Noelt, és kérte, hogy menjen vele, segít megkeresni az anyukáját. Beültette a rendőrautóba, és elindultak, majd útközben megtudta, hogy a gyerek egy lovas táborból jött el.

A rendőr egy benzinkútnál megkérdezte, merre van a tábor, és útba igazították. Ott a kisfiút átadta a tábor vezetőjének, aki azt mondta, tudták, hogy eltűnt a gyerek, az idősebb gyerekek már keresték, de még sem a szülőket, sem a rendőrséget nem értesítették.

Az is kiderült, hogy aznap jégkását kínáltak a gyerekeknek, de a kis Noelnél nem volt elég pénz. Annyira a szívére vette, hogy nem tudott venni belőle, hogy elindult világgá, és útközben eltévedt.

A kisfiú a tábortól közel 4 km-t gyalogolt, mire megtalálta a rendőr, aki a gyerek anyját is értesítette az esetről. A rendőrség vizsgálja, hogy történt-e kiskorú veszélyeztetése a tábor vezetői részéről. (police.hu)