Bakteriális fertőzést kapott a focipálya az NB I.-es Kisvárdánál

foci
2023 augusztus 08., 13:36

Az NB I.-ben szereplő Kisvárdai Master Good első számú pályáján bakteriális fertőzést kapott a gyep. Vakarcs Ferenc, a pálya üzemeltetésvezetője az utóbbi időkben lehullott rengeteg csapadékot és a nagymértékű UV-sugárzást nevezte meg ennek okaiként. A fertőzés miatt a Várkerti Stadion gyepén csúnya foltok jelentek meg, írja a csapat honlapja.

Habár a pályamunkások már egy hete a helyzet megoldásán dolgoznak, a bejegyzés szerint „továbbra sem túl szívderítő a pályahelyzet”, az extrém időjárás pedig csak nehezít a munkájukon. Mindeközben a Kisvárda az idei első hazai, DVSC elleni meccséig már csak két hét van hátra.

A klub által kikért külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadioné. Habár a korábbi esetekben a teljes gyepcserével lehetett megoldani a problémát, a növényorvos szerint a kisvárdaiak időben kezdték kezelni a problémát, emiatt gyepszőnyeg helyrehozható. A kérdés az, hogy a rendelkezésükre álló idő elég lesz-e rá, írják.

(Címlapkép: Kisvárda FC/Facebook)