Az UNICEF-nek nem kellett a sátánista plüssmackókból befolyt adomány

külföld
2023 augusztus 09., 11:48

A Behemoth nevű lengyel death metal zenekar júliusban plüssmackókat árult a weboldalán, az ebből befolyó összeget pedig felajánlották volna rászoruló gyerekeknek, írja a Loudwire. Csakhogy az UNICEF Lengyelország és a Company With Heart közölte, hogy nem kérik a pénzt, a szervezetekkel ugyanis nem összeegyeztető az együttes zenéje és a vizuális megjelenése.

A teljesen fekete plüssmackó mindkét szeme fölött egy X volt látható, a hasán a Behemoth zenekar neve, a címkén pedig részben „100% Satanic” felirat szerepelt. A plüssöknek nagy sikere volt, az első 50 mackó szinte azonnal elfogyott.

A webáruház közzétette az elutasító e-mail képernyőfotóját, amin ez olvasható: „Köszönjük szépen a szervezetünk iránti érdeklődését és a »Company with Heart« programhoz való csatlakozási szándékát. Szabályzatunk szerint minden, a programban való részvételre jelentkező szervezetet ellenőriznünk kell az együttműködés létrehozásával kapcsolatos lehetséges kockázatok miatt. Sajnos tájékoztatjuk, hogy az Ön által értékesített termékeket kísérő üzenetek jellege miatt nem tudjuk Önt bevonni a programba”.

photo_camera A zenekar basszusgitárosa, Orion. Fotó: KRZYSZTOF ZATYCKI/NurPhoto via AFP

Az Instagramon közzétett videóban Adam Nergal Darski, a Behemoth énekese/gitárosa elismerését fejezte ki a rajongók jótékonysági szándékáért, és mindenkit megnyugtatott, hogy a pénz így is jótékony célokra megy. A zenekar basszusgitárosa viszont szánalmasnak nevezte az UNICEF-et. A Behemoth azóta megerősítette, hogy az összegyűlt nagyjából 2200 eurót, átszámítva 853 ezer forintot egy lengyel gyermekkórháznak adományozzák.