Fűnyírás közben esett rá egy kígyó a texasi nőre, majd egy sólyom is megtámadta

külföld
2023 augusztus 09., 09:20

A 64 éves Peggy Jones a múlt hónapban éppen a füvet nyírta az udvaron, amikor egy arra járó sólyom véletlenül ráejtette egy kígyót, majd nem sokkal később dühösen megpróbálta visszaszerezni a táplálékát, írja a BBC.

photo_camera Fotó: MARIO TAMA/Getty Images via AFP

A nő elmondása szerint egy kígyó a semmiből a fejére esett, majd gyorsan a karjára tekeredett. Megpróbálta lecsapni és eltávolítani magáról, de nem sikerült neki. A nő sejette, hogy egy madár ejtette le a kígyót, mivel nem a fák alatt állt, amikor az eset történt. Feltételezése gyorsan beigazolódott, nem sokkal később a sólyom is csatlakozott a közelharchoz.

„Aztán a sólyom ugyanolyan hirtelen jelent meg, mint a kígyó” – mondta Jones. A sólyom megragadta a kígyót, de a nő karját is magával vitte. A sólyom küzdött, hogy eltávolítsa a táplálékát Jones karjáról, a karmaival többször is megszúrta a nőt. Nagy nehezen végül sikerült a madárnak leszednie a kígyót. A nőt a férje szállította kórházba. Ott kiderült, hogy a kígyó nem marta meg, szúrt sebek, vágások, karcolások és súlyos zúzódások voltak a testén.