Egy 23 napos ukrán csecsemő meghalt, bátyja súlyosan megsebesült a Herszoni területen

külföld
2023 augusztus 13., 10:21

Hat civil halt meg vasárnap, amikor az oroszok a Herszoni területen lőttek két falut. Az egyik halálos áldozat egy 23 napos csecsemő, akinek 12 éves testvére is súlyos sérüléseket szenvedett, írja a Reuters.

Az ukránok a Herszoni terület nyugati részét novemberben foglalták vissza, de az oroszok azóta is folyamatosan tűz alatt tartják a régiót a Dnyipro .

Az ukrán hadsereg tavaly novemberben visszaszerezte a Herszon régió nyugati részét az orosz megszállástól, de a Kreml erői továbbra is rendszeresen lövik a területet a Dnyipro folyó túloldaláról.

Egy orosz hadihajóról figyelmeztető lövéseket adtak le egy ukrán kikötő felé tartó teherhajóra a Fekete-tengeren. A palaui zászló alatt futó hajó fedélzetére ezután orosz katonák mentek fel. Az ellenőrzés után a hajó folytathatta útját.

Az orosz légvédelem három ukrán drónt lőtt le Oroszország nyugati részén. Az ukrán dróntámadások egyre gyakoribbak azóta, hogy az oroszok - állításuk szerint - májusban a Kreml fölött semmisítettek meg egy ukrán drónt.