Kétmillió forintos nyomravezetői díjjal köröznek egy volt rendőrt

belföld
2023 augusztus 14., 15:01

Félmillióról kétmillió forintra emelte a 39 éves bajai Bartos Nándor elfogása érdekében kitűzött nyomravezetői díjat a Bács-Kiskun megyei rendőrség. A Police.hu-n olvasható közlemény szerint Bartost a Szegedi Törvényszék elfogatóparancsa alapján üzletszerűen elkövetett embercsempészés, valamint hivatali visszaélés bűntett elkövetése miatt körözött.

A díjkitűzésből nem derül ki, de ebből a tavaly májusi Magyar Hang-cikkből igen: a körözött férfi korábban rendőr volt. A police.hu-ról a lapba akkor belinkelt, ma már nem élő oldal szerint Bartos rendőrzászlós volt, a bajai kapitányság körzeti megbízottjaként dolgozott. A Magyar Hang akkor megkereste a megyei főkapitányság sajtóosztályát, ahol nem cáfolták az értesülésüket. A lap szerint így a körözés szövege arra utal, hogy Bartos még rendőrként vehetett részt az embercsempészésben, segíthette az embercsempészeket.

A rendőrség eredetileg tavaly májusban tűzött ki nyomravezetői díjat rá egy 2021-ben indult körözési eljárás nyomán. Aki tud róla bármit, az bármelyik rendőrőrsön bejelentést tehet, vagy hívhatja a 112-es segélyhívó számot, illetve az ingyenesen hívható (80) 555-111-es számot.