Ki akart állni a képből, erre beesett a Grand Canyonba egy 13 éves fiú

külföld
2023 augusztus 14., 04:55

Megcsúszott és közel 30 métert zuhant egy 13 éves fiú a Grand Canyonban, írja a BBC. Wyatt Kauffman kedden egy párkányról esett a népszerű turistalátványosság északi részénél, a mentőcsapatoknak két órába telt, mire biztonságba tudták helyezni. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de már hazaengedték.

Turisták a Grand Canyon Nemzeti Park Déli-kilátójánál
photo_camera Turisták a Grand Canyon Nemzeti Park Déli-kilátójánál Fotó: MARKUS LANGE/robertharding via AFP

Wyatt egy helyi televíziós csatornának elmondta, hogy azután esett el, hogy megpróbált elállni az útból, hogy mások fényképezni tudjanak. Egy ideig fél kézzel kapaszkodott egy sziklába, majd hátraesett. „Az esés után nem emlékszem semmire” – mondta a helyi csatornának a kórházból. „Csak arra emlékszem, hogy amikor felébredtem, egy mentőautó és egy helikopter hátsó ülésén voltam, majd repülőre szálltam és ide jutottam”. A fiúnak kilenc csigolyája és a keze tört el, valamint megrepedt lépe és összeesett a tüdeje.

A mentésben több tucatnyian vett részt. Wyattet a Grand Canyon Nemzeti Park csapata húzta biztonságba, akik egy szikláról ereszkedtek le, miután úgy döntöttek, hogy a helikopteres mentés a terepviszonyok miatt nem lehetséges.