Megszökött egy oroszlán Dél-Koreában, lelőtték

külföld
2023 augusztus 14., 08:46

Magánállatkertből szökött meg egy nőstényoroszlán Dél-Koreában, írja az MTI. A helyi rendőrséget hétfő reggel 7 óra után értesítették, hogy a Szöultól több mint 200 kilométerre délkeletre fekvő Korjong megyei állatparkban nem találják a ragadozót. Egy órával később, a farmhoz közeli erdőben megtalálták, majd lelőtték.

Oroszlán Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Parkban.
photo_camera Egy másik oroszlán Tanzániában. Fotó: Stephco/Photononstop

Az állatpark tulajdonosa elmondta, hogy miután a reggeli etetéskor felfedezték, hogy az oroszlánketrec hátsó ajtaja nyitva volt, és az állat eltűnt, azonnal értesítették a rendőrséget. Az oroszlánt több mint 150 ember, rendőrök, tűzoltók és vadászok keresték. A vadászok beszámolója szerint amikor rátaláltak, nem próbált elmenekülni. A hatóságok azért döntöttek a lelövése mellett, mert félő volt, hogy megszökhet előlük, és a közeli lakott terület felé indulhat.

A főleg szarvasmarhákkal foglalkozó farm tavaly február óta fogadhatott látogatókat, de oroszlántartásra nem kapott engedélyt, illegálisan nevelték fel az állatot. A farm tulajdonosa azt állította, hogy ő már az oroszlánnal együtt vette meg a létesítményt, kapcsolatba is lépett a környezetvédelmi hatóságokkal és egy állatkerttel, hogy átadja a vadállatot, de elutasították. A farm előző gazdája 20 éve szerezte az oroszlánt, és kölyökkorától nevelte, mondta a tulaj, hozzátéve, hogy az állat elég szelíd volt ahhoz, hogy akár meg is tudja simogatni a fejét.