Oroszország újabb légicsapásokkal borította lángba Odesszát

külföld
2023 augusztus 14., 13:42

Az orosz légicsapások robbanások és tüzek sorozatát okozták a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában. Ez a hetek óta tartó, Ukrajna világpiacra irányuló gabonaexportjának megfojtását célzó hadjárat legújabb szakaszát jelzi – írja a Financial Times.

„Éjszaka »orosz terroristák« három hullámban támadták Odesszát: két hullámban támadó drónokkal, összesen 15 drónnal és nyolc Kalibr rakétával” – közölte hétfőn Oleg Kiper, a régió kormányzója. Az összes támadó egységet lelőtték, de az így keletkezett töredék három épületet megrongált.

link Forrás

A Twitteren egy megrongált szupermarketről készült videót posztolva Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke azt írta: „az oroszok őrült terroristák”.

link Forrás

Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy ez a légitámadás követelt-e halálos áldozatokat, és ha igen, hányat.

link Forrás

Zelenszkij a vasárnapi éjjeli videóbeszédében Oroszországot a déli Herszon régióban lévő falvak vasárnapi akciója miatt is bírálta. Hét ember, köztük egy négytagú család egy 22 napos csecsemővel meghalt. „Nem hagyjuk válasz nélkül Oroszország egyetlen bűncselekményét sem” – mondta az ukrán elnök.