Összedőlt egy 25 méteres torony Európa harmadik legnagyobb vidámparkjában

külföld
2023 augusztus 14., 19:25

Hét ember sérült meg, amikor hétfő délután egy 25 méter magas ugrótorony összeomlott egy előadás közben egy németországi vidámparkban – írja egy helyi lap. Az eset az Europa-Parkban történt, amely Európa harmadik, a világ 19. leglátogatottabb vidámparkja.

A mintegy egymillió négyzetméteres parkban a High Diving című műsor ugrótornya omlott össze, a baleset miatt ki kellett menekíteni a látogatókat az Atlantica Supersplash nevű vízi csúszdáról is, jelentették a lapnak a vidámpark látogatói nem sokkal a baleset után.

link Forrás

Az Europa-Park később hivatalosan is megerősítette a balesetet. A közleményük szerint a torony egyes részei közvetlenül a vízi csúszda egyik kocsijára zuhantak. Az ugrótorony alatti mobil úszómedence megrepedt, abból a víz részben elfolyt, illetve ez a repedés okozhatta a torony összeomlását is.

A baleset sérültjei közül ketten látogatók voltak a parkban, öten pedig a produkcióban fellépő művészek. Az Europa-Park az ország nyugati részén, a francia és a svájci határ közelében lévő Rustban működik (a focirajongóknak onnan lehet ismerős, hogy a Bundesligában szereplő SC Freiburg stadionjának névadója).