Parkour az 55-ös úton: rendőrautót észlelt maga mögött az embercsempész, ezért menet közben kiugrott a kocsijából

bűnügy
2023 augusztus 14., 14:26

Magyar közutakon ritkán látható mutatványt hajtott végre egy embercsempész. A férfi éppen 12 illegális határátlépőt szállított az Audijával, amikor Szeged környékén, az 55-ös főúton nagy sebességgel behajtott egy körforgalomba, éppen egy rendőrautó elé.

Amint felismerte, kik követik, a körforgalomból kikanyarodva lelassított, kinyitotta a bal első ajtót, megvárta, míg elhalad a mellette lévő sávban egy autó, majd kiugrott a járműből. Kettőt gördült az oldalán, de azonnal felpattant, és az út melletti rét irányába futott.

Az embercsempész kiugrásának pillanata
photo_camera Az embercsempész kiugrásának pillanata Forrás: Rendőrség / Youtube

A készenléti rendőrök azonban pár méter után elfogták. A 26 éves román férfi apró sérüléseit a kórházban ellátták, majd gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették. Embercsempészet bűncselekménye miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A sofőr nélkül tovább guruló autót a benne utazóknak sikerült megállítaniuk. Tizenketten voltak a kocsiban, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, iratokkal azonban egyikük sem rendelkezett. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A teljes mutatványt itt lehet megnézni.

(via Police.hu)