Iszapos árvíz pusztított egy északolasz kisvárosban

külföld
2023 augusztus 15., 16:15

Iszapos árvíz okozott komoly károkat egy északolasz városban, írja a BBC. Miután a Merdovine folyó váratlanul átszakította a gátakat, sűrű sárral borította be az Alpok lábánál lévő Bardonecchiát. A nagyjából háromezer lakosú településen körülbelül 120 embernek kellett elhagynia az otthonát az áradás miatt.

link Forrás

A települést azután öntötte el az árvíz, hogy a heves esőzések miatt egy hegyi patak kiáradt, ami földcsuszamláshoz vezetett. A víz ezért volt sűrű, iszapos, írja a BBC.

Halálos áldozatokról vagy eltűntekről nem érkezett jelentés, a városban azonban jelentős károk keletkeztek. Nemcsak az otthonaikat kellett elhagyniuk sokaknak, a tűzoltóság tájékoztatása szerint lakóautóból is kellett embereket menteniük.

Bardonecchia az olasz–francia határ közelében fekszik – az utolsó település a határátkelő előtt, egyben az ország legnyugatibb települése is –, amely népszerű turisztikai célpont. A közepén átfolyó Merdovine épp egy városi ünnepség idején öntött ki és árasztotta el sáros vízzel a települést, írja a Repubblica.

Kiemelt videóink