Piacok, politikusok, maffiózók: ilyen környezetből érkezett a Sziget bejáratánál a rendőrökkel összecsapó, magas NER-es kapcsolataira hivatkozó fiatal milliárdos

bűnügy
2023 augusztus 17., 16:06

A Blikk szerint Szetlik Gergő, a Club Tihany szálló vezérigazgatója, Habony Árpád rokona volt az a fiatal, részeg NER-es vállalkozó, aki kedd éjjel a Sziget K-hídi kijárata közelében összetűzésbe került a rendőrökkel, miután az állapota miatt a biztonságiak kiutasították a fesztivál területéről. A fiatal üzletember a beszámolók szerint kirúgással, sztárügyvédekkel és befolyásos rokonságával fenyegette, illetve fényképezte a rendőröket, hogy a megbilincselése közben végül eltörjön a karja.

photo_camera Szetlik Gergő céges fotója a Club Tihany honlapjáról

De ki ő és melyik az a család, amelyikre a hírek szerint annyira hevesen hivatkozott?

Szocialista piacról a szabad piacra

Hősünk édesapja, Szetlik Ferenc a rendszerváltás előtt eredendően piaci textilárus volt a Garai téren. A kapitalizmus bejövetele előtt is üzletelésből élő férfi gyorsan ki tudta használni a szabadság adta lehetőségeket.

Már 1989-ben részt vett egy Aktual Kft. nevű cég megalapításában, amiben tulajdonostársa volt a később politikai-gazdasági botrányhőssé vált Tocsik Márta ügyvédnő is. 1996-ban alapította meg a sokáig a család anyacégének számító Komondor Kft.-t, ami villámgyorsan fel is jutott a csúcsra. Szetlik ugyanis ekkoriban szerzett ezen a cégen keresztül döntő befolyást a Club Tihanyt birtokló vállalkozásban. Másrészt a Komondoron keresztül bérelte 1996 és 2013 között a MÁV-tól a Józsefvárosi pályaudvar telkén található kínai piac területét. Az Átlátszó egyik cikkében ugyanakkor azt írja, hogy a férfi a valóságban már 1990 óta rendelkezett a tulajdonilag a vasúttársasághoz tartozó ingatlannal.

Szetliknek igen kiterjedt kapcsolatrendszere volt, a Club Tihanyban például évekig igazgatósági tag volt Fekete János, a Kádár-kor jegybanki alelnöke is. De ekkoriban szállt be a kecskeméti Gong Rádió Kft.-be, olyan tulajdonostársakkal, mint a volt Mazsihisz-elnök Feldmájer Péter és a helyi jobbos önkormányzat.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.