Kósa Lajos a szén-dioxidról: Aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni

humor
2023 augusztus 18., 07:59

Debrecen országgyűlési képviselője a debreceni Farmer-Expó megnyitóján beszélt. A következő elmés dolgokat mondta el:

  • 200 év múlva nem lesz Európai Unió

„Jön az Európai Unió mindenféle bolondériával, 200 év múlva nem is fogunk rá emlékezni. Tehát meghallgatjuk őket, vitatkozunk velük, de ne vegyük őket komolyan.”

  • Őrületes zöldfordulat

„Könnyen belátható tényeket nem veszünk figyelembe… …ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más… …azok, akik a szén-dioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?”

  • Kérődző állattartás vs. sáska

„Más: azonnal szüntessük be a kérődző állattartást és helyette együnk sáskát. Oké. Na de a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szublimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának… …Jó étvágyat kívánunk Brüsszelben a sáskához!”

Akinek felkeltette az érdeklődését, Kósa beszédét a Debreciner videóján lehet megtekinteni és meghallgatni:

link Forrás