22 év börtönt kapott a Trumpnak elnöksége idején mérget küldő kanadai női

külföld
2023 augusztus 19., 05:14

A bíróság 22 év börtönre ítélte azt a kanadai-francia kettős állampolgárt, aki levélben mérget küldött Donald Trumpnak, és az amerikai elnök meggyilkolását tervezte 2020-ban. A 22 éves börtönbüntetésének letöltése után véglegesen kitiltják az Egyesült Államokból, és élete végéig hatósági megfigyelés alatt áll majd.

Az 56 éves nő a büntetőeljárás során, még januárban, bűnösnek mondta magát a biológiai fegyverek tilalmának megsértése miatt. A nyomozás megállapította, hogy a nő házilag készítette a mérget.

Nem sokkal azután, hogy Ferrier 2020 szeptemberében levélben halálos ricint küldött a hivatalban lévő elnöknek, és a csatolt írásban halállal fenyegette meg, az Egyesült Államok és Kanada határán tartóztatták le, amikor be akart lépni az Egyesült Államokba. Az autójában ugyanis töltött fegyvert, valamint nagy mennyiségű lőszert találtak.

Ferrier az amerikai elnökön kívül hasonló módon küldött ricint a texasi bűnüldöző hatóság tisztviselőinek, akik szerinte felelősek voltak azért, hogy 2019-ben törvénysértés miatt előállították. (MTI)