Padok rendbetétele miatt hívott rendőröket Gárdony fideszes polgármestere kutyapárti aktivistákra

belföld
2023 augusztus 19., 10:16

Gárdonyban felütötte a fejét a padhelyreállítás, de a polgármester a helyén volt: rendőrt hívott a bűnözőkre, és háromszázezer forintos kárt talált az újrafestett, korábban lerobbant állapotú padokban.És most jöjjenek a részletek.

A Velencei-tó partján fekvő város közterületén három különösen lerobbant padot kezdett lefesteni és rendbe rakni Fenekes Roland, az MKKP Fejér megyei koordinátora és Nagy Dávid pártigazgató édesapja. A Kutyapárt beszámolója szerint hamarosan megjelent egy polgárőr és rendőr, két perccel Tóth István fideszes polgármester is. Róla azt írják: „lelkesen fényképezte a padbűnözőket, közben a hatósággal beszélgetett”.

Később két nyomozó is megérkezett, akik a lerobbant padok helyreállítását végző aktivistákat bűncselekmény gyanúja miatt bevitték kihallgatásra. Ez négy és fél órán át tartott, majd az ügy átkerült az ügyészségre.

photo_camera A padbűnöző és az egyik pad, amiben kárt tett az úgynevezett újrafestés technológiájával

„Tóth polgármester úr szerint 300 ezer forintnyi kár érte Gárdony önkormányzatát a felújított padok miatt. Nem tudjuk, hogy az eredeti, lepukkant állapot visszaállítása kerül-e szerinte ennyibe, vagy egy még a miénknél újabb festékréteg” – írja közleményében a párt. (Az akcióról itt található egy Facebook-poszt is.)