Zelenszkij: Színházat és egyetemet ért orosz rakétacsapás, halálos áldozatok is vannak

külföld
2023 augusztus 19., 11:57

Rakétacsapást mértek az Ukrajnát támadó orosz erők az észak-ukrajnai Csernihivre. A támadásnak halálos áldozatai és sebesültjei is vannak - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat délben a Telegramon.

A csapás a város középpontját érte, és eltalált egy színházat, valamint egy egyetemi épületet is. A belügyminisztérium később közölte, hogy a támadásnak 5 halálos áldozata és 37 sebesültje van.

Az Ukrán Nemzeti Rendőrség által 2023. augusztus 19-én készített fényképen egy megrongálódott autó látható egy rakétacsapás helyszínén, Csernihiv központjában
photo_camera Az Ukrán Nemzeti Rendőrség által 2023. augusztus 19-én készített fényképen egy megrongálódott autó látható egy rakétacsapás helyszínén, Csernihiv központjában Fotó: HANDOUT/AFP

A kijevi légierő arról számolt be, hogy az orosz erők nyugaton és a középső részen drónokkal támadták Ukrajnát. Közlésük szerint 17 drónt indítottak, de ezek közül 15-öt az ukrán légvédelem megsemmisített.

A másik kettő becsapódott Hmelnyickijben és Zsitomirban, és károkat okozott a civil infrastruktúrában. Hmelnyickij kormányzóhelyettese két sebesültről is bejelentést tett. Az ukrán közlés szerint iráni drónokról van szó. (MTI)