Elkapta a fejét és szájon csókolta a női labdarúgó-válogatott játékosát a spanyol szövetség elnöke

foci
2023 augusztus 21., 10:09

A spanyol labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales Spanyolország 1:0-ás győzelme után szájon csókolta a női válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosot. A jelent itt látható videón:

link Forrás

Spanyolország női labdarúgó-válogatottja vasárnap este Anglia ellen lépett pályára a Sydneyben zajló világbajnokságon. A győztes csapatot a szövetség elnöke is köszöntötte a hivatalos ceremónia során.

Hermoso az eset után rögtön egy élő közvetítés vendége volt, ahol azt mondta, „nem tetszett neki”, hogy Rubiales szájon csókolta, később azonban azt mondta, ez egy „természetes gesztus volt, szeretetből fakadt”.

„Ez egy teljesen spontán kölcsönös gesztus volt, mert a világbajnokság megnyerése hatalmas örömet okoz" - mondta Hermoso a spanyol szövetség által az AFP-nek adott kommentárjában. „Az elnökkel remek a kapcsolatunk, a viselkedése mindannyiunkkal szemben kiemelkedő volt, és ez a szeretet és a hála természetes gesztusa volt".

Rubiales is megszólalt az ügyben. Szerinte „ez egy csók volt két barát között, akik megünnepelnek valamit". A COPE televíziónak vasárnap adott interjújában „idióta és ostoba embereknek" nevezte azokat, akik másként látják a dolgot.

Rubiales másokkal is puszizkodott. Itt épp Salma Paralluelo csatárt kapta el.
photo_camera Rubiales másokkal is puszilkodott. Itt épp Salma Paralluelo csatárt kapta el. Fotó: DAVID GRAY/AFP

Hétfőre ez lett a vezető hír több spanyol lapban is. Még az ügyvezető kormány egyenlőségi minisztere, Irene Montero is megszólalt. A szexuális erőszak egy olyan formájának nevezte, amelyet a nők nap mint nap elszenvednek, és amely eddig láthatatlan volt. „Nem normalizálhatjuk ezt" - tette hozzá.

Nadia Tronchoni, az El País című újság sporttudósításainak vezetője „tolakodásnak” nevezte Rubiales tettét. „Az ember személyes terének megsértése. Hozzájárulás nélkül. Agresszió." – írta.

Adrián Barbón szocialista politikus „a tisztelet abszolút hiányának„ és olyan visszaélésnek minősítette, amelyet „sem a pillanat, sem az eufória, sem az öröm nem igazol", míg a baloldali Sumar koalíció szóvivője, Marta Lois a közösségi médiában Rubiales lemondását követelte.

A spanyol Cadena Ser műsorában José Luis Sastre műsorvezető a kettős mércére utalt. „A több száz ünneplés során, amit Rubiales és a férfi játékosok között láttunk, egyiküket sem fogta meg a fejénél fogva, hogy kérés nélkül csókot adjon nekik".

(Guardian)