Újabb testvérgyilkosság Magyarországon: egy 58 éves férfit szúrt le a 60 éves bátyja

belföld
2023 augusztus 21., 07:29

Szombat este érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy tápiószelei háznál egy férfit megszúrt a rokona, mint később kiderült, a testvére. Az 58 éves sértett belehalt sérüléseibe.

Mire a rendőrök kiértek, az elkövető bezárkózott, és többszöri felszólításra sem jött ki a házból. Ezért a Terrorelhárítási Központ is beavatkozott, a férfit végül ők fogták el, „könnyebb sérüléseit ellátták, majd rendőri kísérettel kórházba, onnan pedig a Nagykátai Rendőrkapitányságra vitték” – olvasható a Police.hu-n megjelent közleményben.

link Forrás

A testvérek és a sértett még kiskorú gyermeke évek óta együtt éltek a házban, a rendőrség szerint a veszekedéseik mindennaposak voltak. Így volt ez szombaton is, „amikor a ház udvarán történt szóváltásuk közben a 60 éves M. József egy konyhakéssel, több alkalommal megszúrta testvérét.” A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Azt mondta: az öccsével régóta tartó rossz viszonya, a pénztelenség és testvére alkoholista életmódja vezetett a tragédiához.

Péntek éjjel egy dunántúli testvérgyilkosság gyanújáról számolt be a rendőrség. A Tolna megyei Regölyről kaptak bejelentést, hogy egy férfit már több mint egy hónapja nem láttak. Az eltűnt házának udvarán a nyomozók egy holttestet találtak, majd emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és az ügyben az eltűnt testvére, a vele egy lakcímen élő 42 éves férfi „elszámoltatása” már pénteken elkezdődött.