Székre állt, beszökött az ablakon, és kilopta az alvó nő füléből az arany fülbevalót

bűnügy
2023 augusztus 24., 16:33

Szokatlan bűncselekményről számolt be csütörtök késő délután a rendőrség honlapja.

Egy hajdúhadházi nőt tett bejelentést a hatóságoknál még július 8-án. A nő azt állította, hogy valaki álmában kilopta a füléből az arany fülbevalóját.

A nő elmondta, hogy az ágya közvetlenül az ablak alatt van, így az elkövető alighanem egy székre állva, az ablakon keresztül fért hozzá az ékszerhez. Felkelt ugyan, amikor az incidens történt, de a tolvaj addigra kiakasztotta helyéről a fülbevalót, és elmenekült.

Bűnügyi segédeszköz: a szék
photo_camera Bűnügyi segédeszköz: a szék Fotó: police.hu

A rendőröknek ebből a kevés információból kellett dolgozniuk, de úgy tűnik, sikerrel jártak. Egy órán keresztül járták a környéket, és beszélgettek a szomszédokkal, amikor már képbe került egy gyanúsított. A 21 éves férfit nem sokkal később elő is állíották, és nem sokkal később beismerő vallomást is tett.

A lopás nagyjából úgy történt, ahogy a nő és a rendőrök elgondolták: a férfi belopódzott az ingatlan kertjébe, odahúzott egy széket az ablakhoz, hogy be tudjon hajolni a helyiségbe, körülnézett, végül kiszúrta a fülbevalót, kiakasztotta a nő füléből, és már lépett is.

A rendőrség kifosztás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, majd kezdeményezte a férfi letartóztatását. (police.hu)