Hátizsákot hagyott a Karmelitánál a kordonbontó Momentum Orbán Viktornak, hasznos kellékekkel egy esetleges ukrajnai utazáshoz

POLITIKA
2023 augusztus 24., 07:53

Sokadik alkalommal (az erővágót immár rutinosan kezelve) bontott kordont ma reggel ismét a Momentum a Karmelitánál.

Az ukrán függetlenség napjára időzített akció keretében Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és Tompos Márton, a párt frakcióvezető-helyettese üzent is a magyar miniszterelnöknek:

„Mi már többször jártunk Ukrajnában. Ma, augusztus 24-én, az ukrán függetlenség napján pedig hoztunk egy hátizsákot Orbán Viktornak. Ha mégis útra kelne, akkor ezeket mindenképpen vigye magával.” A hátizsákot végül a sorfalba rendeződő rendőrök lába előtt a földre helyezték, az ajtóig ugyanis nem vihették el. Tartalma a következő volt:

  • Egy kép Orbán Viktorról, amin Nagy Imre újratemetésén szólítja fel a szovjeteket a hazánkból való távozásra,
  • Orbán Viktor egy 2008-as beszéde, amelyben az orosz-grúz konfliktus kapcsán úgy fogalmazott: az orosz cselekmény katonai agresszió, a magyar érdek pedig nem az oroszbarát politika,
  • és egy tükör, Orbán Viktornak címezve, „hátha még bele tud nézni”.

A miniszterelnök amúgy nagy rajongója a hátizsákoknak, kedveli a színes darabokat, bár az utóbbi időben egy feketével járt-kélt a nagyvilágban, de olyan példánya is van, amely magas eszmei értékéből kifolyólag már a Nemzeti Múzeum gyűjteményében tölti nyugdíjas éveit.

A Momentum mai akciója: