Letartóztattak egy férfit, aki több nővel is erőszakoskodott augusztus 20-án egy borsodi kisvárosban

bűnügy
2023 augusztus 25., 11:05

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy borsodi kisvárosban tartott augusztus 20-i rendezvényen káromkodva megragadott egy nőt, fogdosni kezdte, a földre rántotta, majd megpróbálta levenni az alsóruházatát. A nő segélykiáltásaira odasiettek az ismerősei, mire a támadó elmenekült, de néhány perc múlva már két másik nőt támadt meg.

Egyikőjüket simogatni kezdte, majd a másikat – miután az rászólt a férfira, és nem hagyta magát megcsókolni – egy alkalommal úgy megütötte ököllel, hogy a nő feje a kerítésnek ütődött. A férfi ekkor megpróbálta a sértett ruházatát felhúzni, de a közelben lévők megzavarták, így a férfi ismét elszaladt a helyszínről.

A bíróság szerint a férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet szexuális erőszak bűntettének kísérlete, garázdaság bűntette, könnyű testi sértés és szeméremsértés vétsége megállapítására.

A kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatt kiszabható büntetés tartama miatt és arra is tekintettel, hogy a külföldi állampolgár csupán ideiglenesen, munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Ezért egy hónapra elrendelték a letartóztatását. A végzés végleges. (Bíróság)