Biri község jegyzője paradicsomkaróval vert el egy férfit, aki számonkérte, honnan van a luxusautója

bűnügy
2023 augusztus 30., 16:13

Egy biri férfi Facebook-bejegyzésben kérte számon a község polgármesterét és jegyzőjét, miből vették a luxusautóikat, de válasz helyett csak egy verést kapott - írta meg az ATV.

Orosz Attila szerint az autókat helyi beruházásokra és építkezésekre szánt forrásokból vásárolta a polgármester és a jegyző. Mivel szerinte ez szabálytalan, Facebook-bejegyzésben kért magyarázatot az érintettektől.

Dr. Gyirán Zoltán, Biri jegyzője
photo_camera Dr. Gyirán Zoltán, Biri jegyzője Forrás: Simon Miklós országgyűlési képviselő / Facebook

Válaszul a jegyző is írt egy bejegyzést, melyben megosztotta azt is, hogy a férfi milyen jogcímen lakik a házában. Orosz felháborodott a személyes adataival történő visszaélésen, ezért elment a jegyzői hivatalba, hogy magyarázatot követeljen.

A két férfi durva szóváltásba keveredett, majd a jegyző elhajtott az autójával. Orosz viszont utánament, és még egyszer kérte, hogy törölje a bejegyzését.

Orosz állítása szerint a jegyző ezután kivett az autójából egy paradicsomkarót, mellyel ötször megütötte. Kétszer a kezét, háromszor a baloldali veséjét találta el, miközben azt kiabálta Orosznak, hogy ő csak egy jobbágy, és takarodjon vissza a putrijába.

Orosz orvosi látleletet vetetett, és testi sértés miatt feljelentést tett a rendőrségen.